Edelstenen For a Sacred Space and More...
Klik hier om een Mandela uit te zoeken en te kopen!
Kristallen Mandela's


Bijzonder aan de mandala is de vormgeving en bergkristallen punten.

De mandala staat op een voetje zodat de kristallen de grond niet raken en de energie goed kan doorstromen.

De mandala kun je voor vele (therapeutische/ energetische) doeleinden gebruiken.

Je kunt de mandala activeren door de kristallen energetisch met elkaar te verbinden.

Hierdoor ontstaat een energetisch veld waarmee je bijv. je aura of praktijkruimte mee kunt reinigen of opladen.

Zet hem dan respectievelijk onder je stoel of in het midden van de ruimte.

Tevens kun je de kristallen eruit halen en er los mee werken. Bijv. voor meditatie of healing.

Het draad waarmee de kristallen bevestigd zijn, is gemaakt van elastisch materiaal.

Het is dus geen visdraad zoals sommigen vermoeden, maar tot 200% rekbaar materiaal.De Mandala (Sanskriet: voor cirkel) is een algemene term uit de Tibetaanse kunst en het Tibetaanse boeddhisme voor een plan, kaart of geometrisch patroon dat bovenzinnelijk of symbolisch de kosmos uitbeeldt. Het concept heeft een hindoeÔstische oorsprong, maar wordt ook veel in het Tibetaanse boeddhisme gebruikt.

Wanneer je zelf een mandala wilt maken kun je dit met een groot of klein aantal kristallen doen. Een Mandala kan uit een soort of verschillende soorten kristallen bestaan.  De kristallen op zichzelf kunnen ook weer een verschillende vorm en/of samenstelling hebben. Dit alles geeft elke samengestelde Mandala een andere werking en/of energie.

Een geactiveerde kristallen mandala genereert, een zuil van kosmische energie van onvoorwaardelijke Liefde, op je meditatie plek, in je huis, in de tuin, auto of waar je hem ook plaatst. Wanneer een kristallen mandala is geactiveerd, ontstaat daarvan een holografische reflectie,die doorgaat van dimensie naar dimensie, van de kern van Moeder Aarde tot aan de Bron. Zodra een kristallen mandala actief is biedt deze bescherming tegen niet-ondersteunende energieŽn en invloeden, zuivert de energie ter plekke, ondersteunt bij healing, verhoogt de frequentie ter plaatse, versnelt je groeiproces bij meditatie, en steunt Moeder Aarde krachtig, doordat er direct een energetische hemel-aarde verbinding tot stand komt.

Je kunt de kristallen gewoon ergens neerleggen maar een beter resultaat krijg je door, zoals ik dat heb gedaan, de kristallen Mandala in een houder te plaatsen. Ook is deze houder weer op een voetje geplaatst omdat dit een betere werking geeft. Hierdoor is het ook makkelijker de kristallen mandala te  (ver)plaatsen b.v. onder een stoel, bed of auto stoel. De houders die ik maak zijn met doorzichtig elastiek zodat je de kristallen er ook uit kunt halen om ze er bijvoorbeeld anders in te doen of te vervangen.

Mandala van 6 losse punten van bergkristal:

De punten worden in de vorm van een zeshoek gelegd. Je kunt dit ook zien als een zespuntige ster, ook wel bekend als Davidster.